ЗИМА

Закружеляє і зведе з ума
Весна любові нашої - зима!
Замки злама,
           зруйнує затхлі замки
Рішучим світським шармом куртизанки.
Їй все під силу,
                може все сама.

Гріховна і ваблива, як порок,
Себе покаже (дайте тільки строк!).
Завійниця,
         засмута,
                заморока,
Вродлива відьма,
                вредна,
                владноока
Не відступа від нас ані на крок.

На ясенцю - тоненькому льодку -
Чи у весільнім - в інеї - садку,
Між кучугур і крижаних торосів,
В обіймах запопадливих морозів -
Скрізь бачимо натхненницю прудку.

Та нам не зимно -
                ми ж тепер удвох
У світі заморожених тривог.
Брати-бояри: грудень, січень, лютий
Втішають грою на любовній лютні
І поштує цілунками нас Бог...    


Рецензии