Не питайте про мене у мене самого

***

Не питайте про мене у мене самого,
Я не хочу і чути питання такого
І не стверджуйте більше, що знаєте щось,
Щоб із мене, нарешті, зробити когось.

Я відштовхую все, що мені говорили,
Я не стану таким, як усі ви хотіли.
Я не хочу й не буду ніколи мінятись,
Бо не маю бажання за розум узятись.

Не люблю я, коли мене хтось підганяє,
Цим роботу мою він усю зупиняє
І, коли не дають мені слово сказати,
Говорю все одно, можу ще й закричати.

Я цураюсь людей і не хочу їх знати,
Я не хочу ні з ким ні про що розмовляти.
Не люблю, як розпитують, хто я такий,
Бо стаю сам для себе нестерпно смішний.

На мене всі тиснуть, а я опираюсь,
Завжди від повчань відійти намагаюсь.
Роблю добровільно лиш те, що захочу
І кажуть, що голову всім я морочу.

Дратує мене, коли хтось заважає,
Ще більше, як щось мені забороняє.
Найбільше ненавиджу я слово "ні".
І гірше від смерті це слово мені.

Я не хочу нічого важкого робити,
Мені хочеться тільки спокійно сидіти.
Тільки мріяти хочу про інше життя,
Про минуле, якому нема вороття.

14.04.2001


Рецензии