Гей, в дгукн ться

Перклад з Миколи Клюева
211

Гей, відгукніться,
Скарби, священні ліси!
Чорнії круки злетілись
Знов до кордонів Русі

Зграї вовків набіжали
Рисі роскосі сичать...
Звично тримать нам держало
Дідівського пірнача

Знов покриває нам лоба
Скифсікій шолом, не кашкет
Встануть до лави із гроба
Міромець і Пересвєт

З нами коней осідлають
Дюк і Михайло Поток
Вітязів не налякає
Зле віщування сорок

Стонуть над морем гагари
Заяць крізь шлях перебіг...
Ляхи, тевтонці, татари
Скоро тприйдуть на пиріг

І запоють, що цимбали
Леза булатних мечей...
Радоніж, Вигово, Саров
Моляться сотню ночей

Знайте, засновник роду
Внуків рука слаба!
Лицаря стріне з походу
Щедро нагріта груба

Лазня та жбан медовухи
Гребінь на вирісший чуб
І у посічене вухо -
Шепіт бажаючих губ

Воїну після чужини
Вдома і лава м'яка
Буде за рік по хатині
Бігати син чи дочка

Згодом відновляться сили
Шрами лишаться від ран...
В гори орли улетіли
Спить-спочиває курган.

1915


Рецензии