Я слухаю й не чую

***

Я слухаю й не чую,
Дивлюся і не бачу,
Від радості сумую,
А від біди не плачу.

Один я в цьому світі,
Як місяць серед неба.
Порвалися, як ниті
Усі шляхи до тебе.

Я вільний, наче вітер,
Та що з тієї волі?
Нема куди подіти
Своєї злої долі.

Я можу гори зрушить
І зупинити ріки,
Та смуток серце душить,
В душі лиш горя крики.

Вже сутінки холодні
Спустились наді мною
І я лечу в безодні
Над чорною водою.

12.05.1999


Рецензии