Не золота блискучого

***

Не золота блискучого,
Не срібла у ціні, -
Кохання лиш квітучого
Так хочеться мені.

Навіщо всі скарби мені,
Каміння дороге?
Не хочу навіть імені,
Що світ весь впізнає.

Не мужності хороброї,
Не сили, як в бика,
А посмішки лиш доброї,
Що з вуст твоїх зліта.

І влади всемогутньої
Не хочеться мені,
А хочу незабутньої
Любові, як у сні.

Не синіх океанів тих,
Не чорної землі, -
Лише прекрасних мрій моїх,
Присвячених тобі.

11.03.1999


Рецензии