Чому тут, як опинився

***

Чому тут, як опинився
Раптом я на чужині?
Не для того народився,
Щоб віддатися війні.

Що за край і що за землі
Проти мене повстають?
Тут і дні, і ночі темні
Чорним маревом пливуть.

Тут панує вічний холод
Душ, що втратили тепло,
Тут лише пітьма і голод
Домагаються свого.

Люди тут не хочуть миру,
Бо ненавидять життя
І утратили вже віру
У прекрасне майбуття.

Не моя це батьківщина,
Звідси хочу я втекти.
Де ж ти є, моя родино,
Де ви, сестри і брати?

07.02.1999


Рецензии