Паламаны алешнiк

Лязгат, бразгат,
Лязо па набеленай скуры...
Ня ўчора, ня сёння, ня заўтра...
Крадзецца у сне цень пануры.

Мне сніцца узброены вершнік,
Мне сняцца нябачныя зоры,
Паломаны шэры алешнік
І рэшткі сахі на разоры.

Мне сняцца замшэлыя хаты,
Трухлявыя чорныя весі.
Пракляты, да смерці пракляты
Ён з кожным падзеліцца смерцю.

Лязгат, бразгат...
Ты ніц не кажы - 'но глядзі сарамліва
Ты сёння, ён ўчора, я заўтра
Ў ярмо запражэмся маўкліва.

Крывавіць узброены вершнік,
За пылам маўклівыя зоры.
Зацвіў паламаны алешнік,
Багульнік прарос на разоры...


Рецензии
Такі незвычайны і вобразны верш з экзістэнцыяльным адценнем!

Георгий Чёрный   20.02.2011 00:07     Заявить о нарушении