все-таки Бога нема

***

І все-таки Бога немає -
Я підсумок бачу сумний.
За руку ніхто не тримає
Мене в круговерті страшній.

Ніхто не почує молитву,
Останню надію в очах,
Безбожну не спинить гонитву,
Не вкаже на праведний шлях.

Ніхто від гріха не врятує
І не покарає за гріх.
Ім`я, що я згадую всує,
Із вуст не лунає моїх.

Невже все життя - випадковість,
Лиш мрії коротка межа,
І кориться смерті свідомість,
І тлінна, як попіл, душа?

Дивлюсь, як безслідно зникає
Все те, що я серцем відчув.
Чому в світі Бога немає,
Коли я так хочу, щоб був?

20.04.2006


Рецензии