А зна ш, св т такий сумний

***

А знаєш, світ такий сумний,
Рясним дощем над нами плаче.
Зневаги світ і світ невдачі,
Такий холодний і чужий.

І ми у натовпі одні,
Свої сумні сховали душі.
Уже літа скороминущі
Нам час розмінює на дні.

Так близько, з відстані руки,
Ми мовчимо під сірим небом.
Мій вічний смуток - лиш для тебе,
А я для тебе - лиш думки.

Далекий біль чи, може, страх
Нас переповнює журбою -
Чи буде місце нам з тобою
Одне у одного в серцях?

Поглянь, цей світ такий сумний,
А ми - його нестримні сльози,
Рядки поезії між прози,
І слів розумних звук пустий.

17.04.2005


Рецензии