Ст на

Мене стримує стіна
Незворушна і висока.
Світло сонячне вона
Від мого сховала ока.

Не розбити, не пройти
Мури зла і нетерпіння.
Я так близько до мети,
Так далеко від прозріння.

Зупиняє серце страх,
Я не владний над собою.
Ця стіна, як вічний жах,
Височіє наді мною.

А за нею - білий світ,
Де розквітли щастя й воля,
Та високий свій політ
Обірвала раптом доля.

Розбиваю руки в кров,
Марно виходу шукаю,
Тільки вірю знов і знов,
Що стіну свою здолаю.

13.03.2004


Рецензии