Лета!
натуральнае гора,
сухастойнае лета,
у паветры -- за сорак!
Мо канец ужо сьвету,
Бог паслаў пакараньне,
невыноснае лета
ў дзень, у вечар, у раньні!
Ад жахлівай сьпякоты
трэба як ратавацца --
у вадзе да ікоты
давядзецца купацца.
Непатольная смага
пье жыцьцёвыя сокі.
І да лета павага
прападае з-за сьпёкі.
І халодную восень,
недасяжнаю марай
ў летні сон мы прыносім
з навальнічнаю хмарай.
2011г.
Свидетельство о публикации №110121407587