Коли б тебе я не зустрiв...

Коли б тебе я не зустрів
Наприкінці отого літа,
Чи зміг би я тоді прожити
У цьому світі глузіїв?

Як би тоді не сталось так,
Чи зміг би я пісні співати,
Чи міг би іншим дарувати
Закханого серця такт?

Звичайно ж, ні! Ця аксіома
Була доведена у часі:
Не марно ж рік чекав я вдома,
Щоб потім ніжитись у щасті

Два дні… Лише два дні ми разом
Були з тобою місяць тому.
Два дні та й ніч…, а там одразу
Стук залізниці – шлях додому.

І знов розлука, знов чекання,
Освідчення в листах щоденних…
Мабуть, це боже покарання
За щось, що зроблено даремно?

Мабуть, це те, чого завжди
Страхались люди після зради?
Не треба, Господи, зажди –
Боюся я твоєї влади!

Боюся я, що уночі,
Во сні моя кохана прийде,
До ліжка в темряві підійде:
«Як міг ти,- скаже.- Замовчи!»

І ось тоді в сльозах, в жалю
Я встану тихо на коліна,
І, мов тарасова причинна,
Їй вимовлю своє «люблю».

1999 рік


Рецензии