Клятва гепократу

 
    





ЛІКАРЕ ГЕПОКРАТУ ,
КЛЯНУСЬ ТОБІ ,
ЯК СЕСТРА БРАТУ ,
ТАМПОНОМ ,
ЖГУТОМ ,
ЧЕРВОНИМ ХРЕСТОМ,
ТАХОМЕТРОМ ,
ТЕРМОМЕТРОМ ,
ВІД «ШВИДКОІ» СПІДОМЕТРОМ –
ХВОРИХ ЛІКУВАТИ ,
ХАБАРІВ НЕ БРАТИ
НЕ ГРІШМИ ,
НИ НАТУРОЮ ,
НАВІТЬ , МЕКСТУРОЮ …

КЛІЗЬМУ СТАВИТИ ,
МОГАРИЧ НЕ ПРАВИТИ ,
НЕ ВИМАГАТИ
НІЯКУ ПЛАТУ
НІ ЗА БІНТ .
НІ ЗА ВАТУ .
НІ ЗА ТАБЛЕТКИ ,
НІ ЗА ПИПЕТКИ ,
НІ ЗА ПРОЦЕДУРУ ,
НАВІТЬ , ЗА МЕКСТУРУ …

ВКОЛИ РОБИТИ ,
ТЕРТИ , НАТИРАТИ ,
СПІРТ НЕ ПИТИ ,
І В РОТ НЕ БРАТИ
НІ З ГЕНЕКОЛОГОМ ,
НІ З ПРАКТОЛОГОМ ,
НІ З ЗУБНИМ ,
НАВІТЬ , З ГОЛОВНИМ ,
НІ З САНІТАРКАМИ ,
НІ З КУХАРКАМИ ,
НІ З ЗАВХОЗОМ ,
НАВІТЬ . ПІД НАРКОЗОМ .

БОРОТИСЬ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ ,
ЯК ЗООТЕХНИК З НАВОЗОМ ,
БОРТИСЬ З ЧУМОЮ ,
ЯК ЮЛЬКА З КУЧМОЮ ,
З КУРЯЧИМ ГРИПОМ ,
ЯК АЛКА З ФІЛІПОМ ,
З ОСТЕРОХОНДРОЗОМ ,
І НАВІТЬ , СКЛЕРОЗОМ ,
І НЕ ВТРАЧАТИ РОЗУМ ,
ЧЕСТЬ І СУМЛІННЯ .

ВО ВІКИ  І « ОТНИНІ»-
СЛАВА МЕДИЦИНІ !
АМІНЬ !


Рецензии