Про двойников

         
 
 




ПО СЕЛУ , ЯК МАН,ЯКИ
ХОДЯТЬ – БРОДЯТЬ  ДВІЙНИКИ .
В ДІМ ЗАХОДЯТЬ ,
ЖАХ НАВОДЯТЬ …
А БУВАЄ , ІХ   ЗНАХОДЯТЬ
БІЛЯ БАРА , БІЛЯ ПЛОТА …

ОСЬ , ЩО ТРАПИЛОСЬ В СУБОТУ :
ХТОСЬ В НОЧІ  ПІСЛЯ  « РОБОТИ «
БІЛЯ ТИНА  ЯК МУЖЧИНА
ВІДПОЧИТИ ЗАХОТІВ ,
ТА НАВІК ЗАХОЛОДІВ …

МАТИ ВРАЗ ВПІЗНАЛА СИНА
ПО РУДОІ БОРОДІ …
ГОРЕ! ГОРЕ! ЩО  КАЗАТИ ?!
ТРЕБА ХЛОПЦЯ ПОХОВАТИ …

ВЖЕ ПРИВЕЗЛИ ТІЛО В ХАТУ .
ПЛАЧУТЬ СЕСТРИ . ПЛАЧЕТЬ МАТИ .
ЯК НЕ ПЛАКАТИ РОДНІ ,
КОЛИ РОДИЧ У ТРУНІ ?!

ГОРИТЬ ТРАУРНА СВІЧА …
ВЖЕ Й СКАЗАЛИ КОПАЧАМ ,
І СВЯЩЕНИКУ , Й   МУЗИКАМ …
ВСЕ СЕЛО ПРО ТЕ  БАЗІКАЄ ,
ЩО ПОМЕР ПЕТРО ГОРЕЦЬ …

ВІД СУСІДА  ТОЛЬКО ШВЕЦЬ
НОВИНУ ОТУ ПОЧУВ
Й ДИВУ  ДАВСЯ :
-ЯК ПОМЕР ?!
ВІН СЬОГОДНІ , ОСЬ ТЕПЕР
У МОЄІ ХАТІ БУВ ,
БРАВ БУТЕЛЬКУ …

ЦЕ ВИХОДИТЬ ,
ВЖЕ ІЗ ТОГО СВІТУ  ХОДЯТЬ
ПО   ГОРІЛКУ ?!
МРЕЦЬ , НЕ МРЕЦЬ ,
АЛЕ ТОЧНО БУВ ГОРЕЦЬ !

А У ХАТІ , ДЕ НЕБІЖЧИК,
ПЛАЧЕ МАТЕ :
-ОЙ , НАВІЩО
ТИ , СИНОК , ПОКІНУВ НАС ?!
ЯК БЕЗ ТЕБЕ ДОЖИВАТИ ?!
ОЙ , БІДА ! БІДА ! БІДА!

А ТУТ ДВЕРІ – РИП !
В ЦЕЙ ЧАС
СИН …ЖИВИЙ !-
ЗАХОДИТЬ В ХАТУ !

ТА ЖЕ РУДА БОРОДА ..
ЛИШ НЕЧЕСАНА Й ПОМЯТА ,
А В РУКАХ – « СВЯТА ВОДА «…

РОТ РОЗЯВИЛА СТАРА :
ПОРЯД З НЕЮ – ДВА ПЕТРА !
ОСЬ ОДИН В ТРУНІ ЛЕЖИТЬ ,
ІНШИЙ – У ДВЕРЯХ СТОІТЬ !

АЛЕ СЕРЦЕ – ТО Ж НЕ КАМІНЬ .
РОЗВИЛА СТАРА РУКАМИ –
ГОРЕ З ЦИМИ ДВІЙНИКАМИ !
 ЯК ТЕПЕР ОПРЕДІЛИТЬ ,
ХТО ЛЕЖИТЬ ,
А ХТО СТОІТЬ ,
ЯК ОБИДВА З БОРОДАМИ ?!

-ХОЧА …
ТІЛЬКЕ МІЙ  ПЕТРО
ПО ГОРІЛКУ Й З ТОГО СВІТУ
ДО ВАС БУДЕ ЩЕ ХОДИТЬ .
 ТРЕБА В ОРГАНИ ДЗВОНИТЬ ,

ЩОБ НА КОЖНІМ ДВІЙНИКОВІ
ТЕПЕР  СТАВИЛИ ТАВРО ,
АБО ПРОБУВАЛИ , МОЖЕ ,
ЦІХ НЕБІЖЧИКІВ ПОІТЬ :
ЯКЩО    П,Є,  ТО ЦЕ – ПЕТРО ,
А НЕ   П,Є – ПОХОРОНИТЬ !

   


Рецензии