Гора Еттерсберг

На згарищах війни
                сади
Відколи встигли вирости.
А стежка знов веде сюди,
На це узгір'я глинисте.

Минаю хащі і горби,
Геть буки розступилися.
З-над хмари білі голуби
В жалобі опустилися.
Так ось він...
             острахом принишк...
А чулось непритишене -
Благальне з Харкова:
- Вернись!
З Орла:
- Синочек, выживи!..
Веде бруківка і асфальт,
Йду стежкою оглухлою.
...Ночами стогне Бухенвальд,
А вся планета слухає.


Рецензии