Код слова

У надрах слів живе могуть незнана.
З глибин отих - скрижалей таємниць -
Ім'я твоє розкотисте, кохана,
В князівстві трав, у пахоті суниць.

Віщун і знак, код вкладеної сили
У кожнім слові, що зійшло на пруг.
Тисячоліття їх не пригасили:
Вуста розтулиш - запрацює плуг!

І слів назад не вернеш, не спіймаєш,
Як випустив - то вороття не жди.
У надрах їх і Цур, і Пек дрімає,
Але до часу щастя чи біди.

Зерно і меч... В лексемах бродять гени.
Хто ж ми - творці чи слів сліпі раби?
Не квапляться з вердиктом діогени,
Не менша тайн в космічної доби.


Рецензии