Як зявилася веселка

У зеленому лісочку,
Де росли малі дубочки,
Де берізоньки росли,
Три метелики жили.
Три метелики – сестрички
Примостились на травичці,
Стали сукні приміряти,
Одна одній промовляти:
– Ти, найстарша серед нас,
Одягай червоне враз,
Колір лічить цей тобі.
– Жовте я візьму собі.
– Одягну я синє плаття, –
Мовила метелик Катя, –
Бо у мене сірі очі,
Бути гарною я хочу.
Так сестрички прибирались,
Поки хмарки насувались –
Дощ пустився із небес,
Гардероб намок увесь.
Всі змішались кольори –
Де який з них, розбери.
І як сонце втерло личко,
Три метелики – сестрички
Враз за руки узялися,
В чисте небо піднялися,
У таночки закрутились...
Так веселка і з’явилась.


Рецензии