Осiнь в Iзраiлi

Осінь в Ізраїлі.

Осінь, прийшла дивна осінь…
А за нею настане зима.
І дощів ми у Господа просим,
Та, на жаль, їх, жаданих, нема.

Листя жовте потроху злітає,
Зеленіє воно майже рік,
Прохолода світанком вітає,
Така доля людська, такий вік…

В нас зима дещо схожа на осінь,
Ось рихтую вночі чемодан,
Знову серце ласкаво так просить,,
Щоб я їхав мерщій  до Голан.

У тих горах, там ковдра снігова,
А повітря приємно п’янить,
Панорама відкрилась казкова,
Над вершинами сяє блакить…

А Голани  такі ж, як Карпати,
Пам’ятаю я їх навесні.
Там колись кароокі дівчата
Українські співали пісні…

Тут я має чудову нагоду
Кожен день чути древній іврит,
Поруч з ним і Шевченкову мову,
Все тіснішим стає Білий Світ…

Автор Геннадій  Сівак.
7 жовтня 2002 року.


Рецензии
Украинский не знаю, но вроде поняла! На Голланах тоже снежка не дождаться в этом году. Я читала, что дожди будут только с февраля. А декабрь будет жарким. С чем и поздравляю!
С наилучшими пожеланиями!

Ида Вагнер   10.11.2010 16:33     Заявить о нарушении
Ида!
Спасибо Вам за отзыв и добрые слова!
Будьте здоровы и счастливы.
С теплом, Геннадий.

Геннадий Сивак   11.11.2010 20:34   Заявить о нарушении