ТЕЩА

Приїхала до зятя погостити теща
Щоби сметаною і сиром пригостить
Тільки зайшла і язиком все плеще
Микола дивиться на неї і мовчить.

А теща зятя все повчає
Не слухає нікого, торохтить.
Поводить вона так себе бо знає,
Що доня свою маму захистить.

Їй все не так і грошей мало
Сім’ю не зможе прокормить
І робить він усе невдало.
Ще й доня підпряглась в цю мить.

Сидить Микола, слуха теревені
Налив стакан і залпом осушив
Їх балачки йому до фені.
Обох би взяв і задушив…

Йому так теща надоїла,
За всі роки добра не мав.
Від злості на лиці змарніла.
Навіщо її дочку покохав?

Без тещі жінка не враждує
Його кохає без прикрас
Як мати в дім – й вона бушує,
Веде себе як ловелас.

Терпіти стало не під силу
Микола в руки «віжжі» взяв
За руку потягнув він милу
І враз від тещі відірвав.

- Язик у Вас, як у гадюки жало
Так і стараєтесь нізащо укусить,
Що не роби, а Вам все мало,
Як можна так із Вами жить?

Не суньте ніс куди не треба
Ми будем жити, як жили
А вас, матусю, покарає з небо
І краще б Ви додому йшли.

Не треба в гості часто приїжджати
Ми без сметани й сиру проживем
Провідали дочку, пора і покидати
Ми якось, мамо, це переживем.

Погостювала теща в зятя швидко
Зібрала свої речі і пішла,
І стало на душі у неї гидко -
До зятя так підходу й не знайшла.

Немає ладу між тещами й зятями
Як кішка із собакою живуть
Коли прозріють и прийдуть до тями
Тоді й відносини мінятися почнуть.


Рецензии