Ранок

      РАНОК


У матусі під віконцем,
Поки ще не зійде сонце,
Розквітають дивні квіти
Ще від ночі сном повиті.

В пелюстках краплини росні
І тремтять листочки босі.
Прокидатись ранок просить
Вже на небі злегка просінь!

Мов сльозинка тяжко, млосно
Впала долу крапля росна,
А за нею ще краплинки,
Як з намисточка перлинки.

Краєм сонечко всміхнулось.
Ніжно пелюсток торкнулось.
І квітки, відчувши ласку,
Враз поскинули сну маску.

Зажевріли, засиніли,
Мовчазно загомоніли.
Колихнулись під вітерцем,
Відганяя тугу серця.

І давно нема матусі.
Мої скроні вже не русі,
А квітки все рожевіють.
Про матусю спомин гріють!

Під віконцем, як матуся,
Стиха сяду, притулюся
До квитків, що пахнуть тьмяно
На щоці сльозинка тане!
                10.12.2004г.


Рецензии