Монолог хрестителя на украiнськiй землi

Виссу всю кров
із могутньої шиї...
Спи, мій козаче!
Їжачість твоя
дасть мені голку:
проткну і в помиї
імперські поллється
свавільнеє “Я”.

Спи слов‘янине –
вічний ти рабе,
покидьок аріїв,
скифський батрак...
Плямкай губами,
цілуючи сало
жирних, розлогих
чиновничих срак.

Я твоє горе,
твій присуд і кара.
Воля (!..) не в тім,
щоб любити себе.
Чорна історія,
сірая хмара...
Спи, слов‘янине.
Я Бог – іудей.

Що? Не вдоволений?!
Я ж – Ієгоша!..
Ти ж ради мене
свій дух розтоптав!
Цвіль та грязюка –
безвірія ваші...
Спи ж,
слов‘янине!
Як досі ти спав.


Рецензии
Ого, шановний! Оце емоції...
Зізнаюсь щиро, вразили!
З повагою,
Ніка.

Вероника Нежинская   09.11.2010 22:14     Заявить о нарушении
Благодарю.Приятно услышать.
С уважением Родион.

Родион Кашель   10.11.2010 12:27   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.