Я вiдiйду в найглибшi рубежi

Мені сказали, що ця дорога приведе мене до океану смерті, і я напівшляху повернув назад. Відтоді все тягнуться передімною криві та глухі, кружні манівці…
                Брати Стругацькі. “За мільярд років до кінця світу”.

Я відійду в найглибші рубежі
непізнаних кордонів Дивосвіту...
Де Вільний Дух збира серця душі,
де вічний пошук і де думки вітер
зрива покрови святості гнилої,
надуманих реліквій і основ.

Немає смерті у Життя юдолі!!!
Є тільки суд за вчинки і думки,
є тільки вічна боротьба за душу,
котру Життя, неначе вітер грушу,
трясе довічним страхом змін.

Але чи пустять до Святих Основ?..
Глибоких рубежів... безодні Дивосвіту?..
Та треба йти. Бо поза цим шляхом
– вузькі стежини і колючі віти.


Рецензии