Час
Кого за матусю вважають години?
***
Він може тижнем, роком бути,
Кого назад не повернути?
***
Хто із людьми вітається
Та разом не стрічається?
***
В кого діток є багато,
Хто для місяців є татом?
***
Чотири сестрички трьох братиків мають,
Цю дружню родину як називають?
***
Як тиждень починається,
Він першим привітається.
***
Понеділок вже пройшов,
Хто за ним услід прийшов?
***
Третя в тижні із семи,
Як цей день назвемо ми?
***
Середу він доганяє,
Що за день це? Хто з вас знає?
***
П’ятий день вона з семи,
Як назвемо її ми?
***
П’ятницю вона проводить,
Вихідний за нею ходить.
***
Нам цей день дає поспати,
З ким нам час відпочивати?
***
Рік дванадцять діток має.
Як їх звати, хто вгадає?
***
Шістдесят хвилин зібрала
І у себе заховала.
***
Цінує дуже їх людина,
Із них складається година.
Відповіді: доба, час, день і ніч, рік, тиждень, понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця, субота, неділя, місяці, година, хвилини.
Свидетельство о публикации №110110505996