Сьвеце Клiмавай

Зь сябе ня корчу
                паэта
( свае магчымасьці знаю ).
Жыву адною я мэтай,
ўстаю зь ёй
             і засынаю.
А запаветная мэта --
( дай Божа вымавіць зграбна)
хачу быць
           ў Клімавай Сьветы
яе інтымнейшым сябрам.
Хачу быць самым жаданым,
яе хачу быць адзіным.
Я быў бы супяр-адданым
ў салодкія зь ёй гадзіны.
Я быў такім бы нястомным,
такім гарачым
               ў каханьні...
Яна змагла бы запомніць
надоўга нашы спатканьні!
Яна ж, напэўна, ня знала
яшчэ такога каханка.
Мяне бы толькі й
                чакала б
у дзень, у вечар
                і зранку.
Надзеяй сэрца сагрэта --
мой верш жанчыну урАзіць
і зь любай
            Клімавай  Сьветай
сустрэча будзя хоць разік!
Зь сябе ня корчу паэта
( свае магчымасьці знаю ).
Жыву адною я мэтай,
ўстаю зь ёй і засынаю.

            1990г.


Рецензии
И что же, Климова Света, так и не объявилась? Желаю Вам с ней встретиться!

С уважением.

Людмила Лунева   02.11.2010 15:07     Заявить о нарушении
Раз поэтам из интернета
яснА беларусская "мова",
не нужнА мне Климова Света,
хочу я к Людмиле Лунёвой!

С любовью и благодарностью! :)))

Валик Шалэйка   05.11.2010 13:33   Заявить о нарушении
Да, мне нравятся стихи на белорусском. Но их очень мало. Успехов Вам.
С уважением.

Людмила Лунева   05.11.2010 21:20   Заявить о нарушении