Anam qocalir..

Ana,alnindaki qirislar nedir?
Neden bele tez gelibdir omrune..
Niye menden gizledirsen onu sen
Bes anasiz bu ovladin omru ne..

Sacinada ag den dusub anacan,
Menim ucun tanri tek ucalirsan.
Qollarinda gucden dusub anacan
Yavas-yavas ay ana,qocalirsan..

Bu heyatda hec gormedim bir mena,
Bu heyata mena veren sensen sen..
Sen qocalsan dunya qalsin virana,
Dayim mene bu heyatda gereksen..

Senin qeder sevemmedim hec kimi,
Sen menimcun canimdanda ezizsen.
Bir baligam bu ensiz deryada
Sense mene suyu bollu denizsen..

Bes sen niye qocaliga telesdin,
Bes sen niye qocalirsan ay ana..
Bes men nece deyim anam qocalir
Qocaldiqca ucalirsan ay ana..

And yerimsen bu heyatda sen menim,
Men cox senin sinagindan kecmisem..
Gunahsiz ustume bohtan atanda
Cox vaxt senin adina and icmisem..

     12.10.10
 Sankt-Peterburq


Рецензии