Дванадцять мiсяцiв 2
____________________
Входить в двері Новий рік,
Починає новий лік.
Різдвяна в небі зірочка,
А під вікном щедрівочка.
***
Мороз і завірюха -
Замерзли щічки й вуха.
Хто з місяців лютує,
Над нами бешкетує?
***
Він прийде, і в мами свято:
Квітів, побажань багато.
Лід промінням топить враз,
В лісі - пролісків палас.
***
Вслід за березнем прибіг
Й ну смішити нас усіх.
Хто з нас любить жартувати,
Усіляко кепкувати?
***
Радісно щебечуть пташки,
Бігають в траві мурашки...
Хмарка з дощиком пливе...
П’ятий місяць хто назве?
***
Вже червона полуничка,
Стигне лісова суничка.
З літом першим він приходить,
Сонечко з собою водить.
***
Абрикоси і малина,
Паперівки і ожина...
Хто нас щедро пригощає,
В квіти липу одягає?
***
Наче справжні каченята,
Плавають в воді малята.
Та літо вже кінчається,
Прощатися збирається.
***
В лісі виросли грибочки,
У опеньках всі пеньочки.
Осінь з ним за руку йде,
В школу діток він веде.
***
Листочки пожовтіли
І з гілок полетіли...
Десятий по рахунку,
З дощами носить сумку.
***
Любить листя фарбувати
І дерева роздягати.
Після нього йде зима,
Грає в сніжки дітвора.
***
Розсипає з неба сніг
Білим килимом до ніг.
Миколайчики приносить,
Новий рік у гості просить.
Відповіді: січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень.
Свидетельство о публикации №110101702823