Над вдовою, ще не мужньою...

Над дівчиною-сиротиною
Верба похилилась,
Вже вдовою, ще не мужньою
Дівчина зробилась.

Любилися, голубились
З милим до світання
І мріяли, що побрались,
Плани... сподівання...

Засватали, вже музики
Весілля заграли...
Та не стало козаченька,
В домовину вклали.

Ой, не дали люди злії
З милим жить вірненько,
Ужалили, ніби змії
І її серденько.

Застелило дівчинонці
Слізьми карі очі,
Поселилась туга в серці
Молодім співучім...

Біля води сиротою
Дівчина журилась.
Над вдовою, ще не мужньою,
Верба похилилась.

               
2000р.


Рецензии