Кажанно ночi

Кажанно ночі, іклом з люстра
прокусить сни і душу ссе.
Надушена ліхтарним дустом,
люстрацію доби пасе.

Не випасти б до ран, де ранки
закопують по риму вірш –
як пам`ятник вину зі склянки,
чи злущенню в повіках зір.

Налущено на ноти фузі.
Нанесена по комі роль,
де терц-мажорній дамі-музі
пасує стужений король.

Пасує все, що набігає.
Дощів зворушливе кубло
в коріннях яблуневих раю
осінній клекіт привело.

Час розповзатися по кронах
чекати Євиних спокус,
до ще одної миті скону,
до втрати жебоніння уст.

Аж раптом ніч відкажаніє
і люстром розтечеться тріск.
В душі до болю засиніє,
у цім небесному нутрі.

Усім "не я", де вірш сирий ще
й печі нема – як запекти,
майструю сходи на горище
на сьоме небо гіркоти.

Гортань проходжу – тнеться серце,
мов піднебіння – це вже дах
для терц-мажору і для терцій.
Тут серцю стримую удар.

Котитися йому по венах
лишаючи квапливий такт,
де в пристрасті, колись шаленій,
уста завчали слово "так".

Як їх розпутувати важко,
вони живі – бо в них є ти.
Мов закорковане у пляшку,
у морі ласк і самоти

твоє мовчання златоусте.
Гойдається, любов несе...
Кажанно ночі, іклом з люстра
прокусить сни і душу ссе.

13 Вересня 2010


Рецензии
Юрію! Звідки стільки таланту, причому такого світлого, з легкою посмішкою! З впевненістю скажу, що ви отут, на землі,- тільки відсотків на п'ять, а усі 95 - у своєму особливому світі - світі постійного здивування і образів. Вам, я впевнена, і очей закривати не треба. щоб зазвати до своїх тенет дівчину УЯВУ! Молодець! Давно не перебувала у такому захопленні від прочитаного.

Людмила Юферова   20.09.2010 21:53     Заявить о нарушении
ЛЮдмило,
ЛЮ повинен звучати звабливо, напевно.
Хоча у мене це нагадує більше хвилеподібну розбурханість, за котрою
неминучою є тиша.
Теплодолонно,
ЛЮ :)

Юрий Лазирко   20.09.2010 22:57   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.