нi мама, нi змiiвна

...той  голос був – «Телесику, причаль!
До мого бережечка» – гiрко-дзвiнко
Ще кликала когось  невдатна жiнка –
Нi мама, нi змiiвна.
Час-коваль
Скував  iй долю – золотий дукачик
На перевiз душi – кудись туди,
Де гусеня сiреньке тихо плаче,
Грудьми припавши до грудей води.
Далеко так – нi голосу, нi тванi,
Нi пристанi – бо верес i печаль...
I гусенятко крилечком востаннє
Малює кола на водi – «Причаль...»
Та вже нiчого. Анi вже слiдочка
Вiд човника, вiд варти комиша,
Де пам’ять – чорним вишита сорочка,
А осiнь –  білим вишита душа.


Рецензии
Невимовно класно , пані Ганно! Вдячна і з ніжністю Марго

Маргарита Метелецкая   20.02.2011 10:37     Заявить о нарушении
СЕРДЕЧНО ДЯКУЮ, Маргарито!
З теплом,

Ганна Осадко   20.02.2011 11:49   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.