Пристан
не тръгна след тъжната песен на просяк измамен,
не беше месия да гони делата съдбовни,
живота си бавно отпива на пристана странен.
При него пристигаха доста, за време различно,
а той им предлагаше всичко, каквото желаят,
за себе си винаги вземаше малко, даже и нищо,
а пристана стар поръждяса, но те си нехаят.
Скрибуцат подпорите, много познати се връщат,
при него намерили дом и ръка на приятел
и търсят да срещнат момчето с усмивката съща,
но погледа странен намират в очи на мечтател.
Застанал на мястото старо, си шушне с морето
и нещо се смеят, обсъждат навярно вълните,
душата на гларус потъна дълбоко в момчето,
днес просто е мъж, а и чайките вече жени са.
Не тръгна по мрачните мисли, а тук си остана,
да гледа морето и многото хора засмени,
“И днешния ден си отиде – нали капитане?”,
подвикна му внукът, дошъл от брега да го вземе.
Свидетельство о публикации №110082602585