Шчасце

Калi?Куды?Калi тое было?
Куды тое зплыло шчасце?
I колькi вёсен,зiм адзiн ты не адзiн
Не ведау?Ведау!

Дзе яго шукаць i дзе яно жыве?
Не верыу?Верыу!Што стрэнеш за вуглом,
Адчынiш насцеж попым дзеля яго дзверы
Ты насцеж дзверы!

А яно не хоча зайцi!А яно выбрала
Другiх зусiм i iншых!А ты крычы не крычы!
А ты цягнiне цягнi-ты лiшнi!
Ты дзеля яго лiшнi!Зусiм лiшнi!

Я казала табе раней!Я крычала,але ты не чуу!
Ты не верыу!Мне не верыу!
Ты сябе нават не разумеу!Вось i б`ешся цяпер
Да крывi ты аб дзверы!Зачыняныя дзверы!

Я хацела дапамагчы i цябе ад усiх збаранiць-
Табе нетрэба!Было нетрэба!
А цяпер позна шкадаваць!
Усiх вiнiць i мяне не пускаць-

Непатрэбным!Стала усё непатрэбным!
Мяне пусцi i сябе не вiнi!
Калi тое было шчасце?...


             * * *
Когда?Куда?Когда то было?
Куда то сплыло счастье?
И сколько вёсен,зим один ты не один
Не знал?Знал!

Где его искать?И где оно живёт?
Не верил?Верил!Что встретиш за углом
Откроеш настеж потом ты для его двери
Ты настеж двери!

А оно не хочет идти!А оно выбрало
Других совсем других!А ты кричи не кричи!
А ты тяни-не тяни-ты лишний!
Ты для его лишний!Совсем лишний!

Я говорила тебе раньше!Я кричала,но ты не слышал!
Ты не верил!Мне не верил!
Ты себя даже не понимал!Вот и бъёшься теперь
До крови о двери!Закрытые двери!

Я хотела помочь и тебя ото всех сберечь-
Тебе ненадо!Было ненадо!
А теперь поздно жалеть!
Всех винить и меня не пускать-

Ненужным!Стало всё ненужным!
Меня пусти и себя не вини!
Когда то было счастье?...


Рецензии