подихи п вдня

вітер, що дихав півднем
заколисував тремтячі гілки оливи,
несучи духмяність круглих апельсинів
та ніжність живого теплого моря.
вітер, що дихав півднем
вкривав пустелі новим візерунком
співав про райдужні квіти оаз
танцюючи мамбу з пальмовим листям
вітер, що дихав півднем
пам'ятав запах волосся жінок,
що тіло вкривали мережними хустками,
незнане ховали всередині темних очей.
вітер, що дихав півднем
здіймав хмари брудного пилу,
пестив цегляні стіни будинків
у яких існували мільярди людей,
що рясно пітніли та дихали важко
скиглячи "я помираю від такої спеки".


Рецензии