Горещи дни

Горещи дни. Задушни нощи.
Без капка дъжд до сутринта.
И нещо пак душата гложди...
Потъва тялото в потта.

Чаршафът ленен пак отхвърлих...
Копнее тялото за сън...
Ще се наспя... Къде да бързам?...
Приятно е сега навън...

Но дворът никак не привлича...
Къде да ходя пак сама?
На сомнамбул аз не приличам....
Да си остана у дома...

Така лежах и разсъждавах.
а после скочих и бегом
под душа, да се наслаждавам
с водица бистра в моя дом.

       с 11 на 12.07.2010 г.


Рецензии