Сумна доля...

Плакуча верба над водою схилилась,
Неначе від вчора ще Богу молилась.

Що ця красуня бачить вві сні?
Які звучать лиш у серці пісні?

Вічного спокою прагне душа,
Яка ж це прекрасна душевна краса.

Схилилась і думає думи свої,
В думках проминають всі біди страшні.

Хто ж допоможе? Де підтримку шукати?
Як всі проблеми свої розв’язати?

Заручниця власного тіла свого,
Як же ненавидить зараз його!

Душа прагне волі, правди й свободи,
Потрібно для цього лиш Божої згоди.

Стоїть, наче дівчина, коло води,
Що кожного ранку приходить сюди.

Вінки заплітає і тужить сама,
Бо просто не знає – його вже нема...


Рецензии