Калина червона. 1

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
оооооооооооооооооооооооооо
/ Українська  казка-мрiя /.

            1.
Чарiвнi  казки  калина
Розповiсть  тобi   , дитино.
В  лiжечко  зручнiш  лягай ;
Оченятка  прикривай .....
Вiтер  колиха  калину......
Стан  стрункий, як  у  дiвчини.
Ягiдки  такi  червонi ,
Як  намисточко  у  Сонi !
Дiвчинка  лежить,  чекає,
Коли  казка  завiтає.....
Вiтер  гiлку  колихає.....
Соня  чує --  починає
Листям  шипотiть  калина:
“Є  чарiвная  країна
I не  близько,  не  далеко ;
Крiзь  дощi , мороз  та  спеку
Треба  йти, летiть  та  їхать.
А  дiставшись, вiльно  дихать,
Вiльно  працювать  та  жити.
Щасттю  своєму  радiти
Може  кожная  людина !
А  народ  там, як  родина .--
Ввiчливий  народ  та  добрий
В  тiй  країнi ,  де  за  обрiй
I  лани   широкополi ;
Звiрi  у  степах  на  волi ;
У  рiчках  -- водичка  чиста ;
З  гiр  збiга  потiк  той  бистрий.
Ферми   та  колгоспи  є !
В  них  народ  з  села  працює !
I  на  фабриках,  заводах
Також  повно  є  народу .
Той  народ  такий  чудовий !
Та  Любов  там  є  основою !
Свiтла  чашi  серця  повнi .
Ось  й  вiд  того  гарнi  зовнi
Всi  дорослi , та  їх  дiти !--
Як  вони, жить   треба  вмiти !
Кожен  там  бажа  творити,
Та  для  iнших  хоче  жити .--
В  тому  бачуть  сенс  життя !
Злагода, Любов  -- їх  набуття!...”

*******   / 5.07.2010 р. /

/ далi  буде /.....


Рецензии