Щастя-черепаха

Ходою черепахи
поспішає щастя до мене.
Я птахом-хижаком виглядаю
щастя-жертву з неба.
Бажаючим щось і собі отримати,
порада показати свої очі.
По ним щастя обирає обділених
серед убогих.
Тому у щастя – щастя мало.
Жебраки зробили в ньому дірку,
аби хоч якось щастя мати,
хоч з вуглецем, хоч з сіркою.
Тепер, коли й мій нюх
є налаштованим на щастя також,
радість – віроломний друг –
змінила на розчарування свою вдачу.
…Я йду по заповненим
вщерть коридорам,
змушена по довгу у чергах стояти.
Питаю,
а ніхто не може мені підказати,
як довго на щастя-черепаху чекати?! (06.07.10)


Рецензии