сильце

І те сільце упіймане в сильце
Густого лісу,   і мовчать  про це
Дерева-трави-птаство галасливе,
І ніч паде, як вивірка,  з небес,
І в косах спить пахкий безхатник без
І білим одцвітають чорні сливи –

Сливе  щаслива – шелестом, і тим,
Що завтра як довіку  – дім і  дим
Густий і білий, і по пояс трави,
І ворожба зузульки – «так» та й «так»,
І хрестиком на льолі – мак та й мак –
Цвіте-не в’яне,
і шаленець-травень

Триває – як тримає  за плече:
«Пусти, – сміється, – він не утече» –
Лети! –
летить  –
І хай там що говоре –
Сильця немає,
Та твоя рука
Пливе по спині – певна і легка
Згори донизу – як вода у море.


Рецензии
який звукопис, яка образність - смакуючи, перечитувати ))

Василина Иванина   10.07.2013 11:37     Заявить о нарушении
Дякую, Серце!

Ганна Осадко   12.07.2013 12:43   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.