Васыль Голобородько. Слепцы падают в ямы своих оче
Живописцы рисуют на полотне рамки,
ниже рисуют ещё рамки,
а в них мёртвого коня на белом поле
Всё шире презрение к прирученным зверям:
дети ловят зверёнышей за хвостик
и выпивают из них молоко
Стены растут
и уже мне не дотянуться
чтобы в гнездо положить выпавшего ласточонка.
* * *
Василь ГОЛОБОРОДЬКО
Сліпі падають до ями своїх очей.
Малярі малюють на полотні рямці,
по них малюють іще рямці,
за ними мертвого коня у білому полі.
Шириться презирство до приручених тварин :
діти ловлять білих звіряток за хвостика
і випивають з них молоко.
Стіни ростуть,
і я вже не дотягнуся
покласти випалого із гнізда ластів’ятка.
* * *
Джерело: Роман Бабовал.
Подано за книгою "Ікар на метеликових крилах", 1990.
Свидетельство о публикации №110062005020