Яка ти - гарна!

(Дух i душа)

Яка ти - гарна! Боже мiй,
Чому даєш одним ти все,
З того, що маєш для людей, -
Менi ж ти дав перо одне?

Невже я гiший за других,
З якими поруч це дiвча?
Не по-людськi ти все зробив,-
Повинен з нею бути я!

Воно ж дитина, боже мiй!
Таким я бачив i тебе,
Коли до Яхве прилетiв, -
Нас - двоє, дзеркало ж - одне.

В двох iпостасях: Вiн-Вона,
Ти сотворив таким життя,
Тому й пишу я їй листа, -
I в цiх словах, моя душа.

Вiршем кричить - люблю тебе,
Для мене ти найкраща з всiх,
З всього того, що в свiтi є
I буде, з творiнь людськiх!

Цей крик летить серед зiрок -
Надiя, Вiра i Любов -
Шукає дзеркала кусок,
А в ньому - Вiн, Вона i БОГ.


Рецензии