Коли дивлюся я на тебе

Коли дивлюся я на тебе,
Стає на серці туга і жура.
Осінній сум в душі у мене,
А за вікном – весна.

Чому я був такий незрячий?
Чому не помічав тебе тоді?
Але, коли я врешті-решт побачив,
Без тями закохався вперше у житті.

З тих пір боявся подивитися на тебе,
Боявся я сказати щось не так.
Ти була ангелом для мене,
Ти була сонцем у моїх очах.

Щодня я жив лише тобою.
Перед очима завжди бачив образ твій.
Твої вуста і очі - мов зірниці,
Усмішка твоя ніжно чарівна,

Все це дурманило мене й п’янило.
Моїм життям були суцільні мрії і надії,
Та сподівання,
Що будем разом ми колись

Та не судилось нам з тобою бути разом.
Ти не моя, на жаль…
Глибокий сум в душі у мене,
А серце крає туга і печаль

Та не жалію я, що був обманутий самим собою.
В моїм житті найкраще – тільки ти.
Моєю мрією бала ти неземною.
Такою в серці залишилась назавжди.


Рецензии
Стихотворение очень искреннее, очень лиричное. Да, нет звонких метафор, но в каждой строчке - музыка украинского языка. Именно такие стихи лучшее доказательство, что поэзия - это прежде всего - гармония и чувства, и только на двудесятом месте - рифма.

Марина Охримовская   14.06.2011 02:17     Заявить о нарушении