Чарiвна Лелека1

  ПТАШИНI  КАЗКИ.
*********************
 ЧАРIВНА   ЛЕЛЕКА.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
/ Українська  казка /.
         1.

Маленька дiвчинка Тетянка
З  самого  вечора  до  ранку
Мiцненько так,гарненько спить.
Час увiснi  скорiш летить.....
Але ж,щоб краще засинала,
Їй казочку росповiдала
Її бабуся,чи дiдусь,
Чи матiнка,або татусь.
А iнколи,на пiдвiконцi
З”являвся Птах,як сяде Сонце.
Вiн бубонiв та буркотiв.--
Росповiсти,мабуть,хотiв
Тєтянцi,що не засинала:
Що бачила,куди лiтала.....
Пташина.Танця прислухалась,
Пташинiй казцi дивувалась.
Сьогоднi теж,як сiло Сонце,
З”явився Птах на пiдвiконцi .
У лiжку добре примостилась
Тетянка.Довго так дивилась,
Чекала казку вiд Пташини.
Ось засинає вже дитина.....
Аж ,раптом чує крiзь сон свiй :
“Лiтав далеко я за обiрй
Одного разу,як мав силу,
На крилах що моїх носила
У Небi :високо- за хмари....
(Зiмною що зробили чари,
Приваблюючi  душу мою
До Неба?!!З силою такою!...).
Так от,колись лiтав далеко--
У тi края,з вiдкiль  Лелека
Коханим дитинча приносить,
Якщо подружжя дуже просить.
Той край чарiвний, дуже гарний!
Його дiстатись мрiє марно
Той,в кого в Чашi серця пусто.--
Немає Свiтла!--Дуже густо
Зiбралась темрява. I  морок
Свiдомiстю  заволодiв . Днiв з сорок
Туди летiти, кожен день......

 *******       / 8 . 06 . 2010 року /
                / далi  буде /......


Рецензии