Рибалка

Куми рішили риби наловити.
Зібрали все, що необхідно рибакам,
Подумали, щось треба ще купити -
Взяли горілку і закуску пополам.

Ідуть до річки і ведуть розмову,
Згадав Микола, як клюють соми:
«Йдемо, Петро, на старе місце знову,
Там підкормили їх доволі ми».

Прийшли до річки, вудки позакидали,
Сидять і дивляться на воду без слівця,
Переглянулись, чекати більш не стали,
Дістали пляшку і нарізали сальця.

По чарці випили і салом закусили,
Здалося мало – треба ще хильнуть.
До дна всю пляшку осушили
І стали дружно за вудки тягнуть.

Тягнути стали, вудилища гнуться,
Що за соми попались на гачки?
«Дивись, Петро, а сом сміється»
«Хватай, Миколо, сома за вуски».

У метушні куми не помічали,
Що витягли русалку на гачку,
Як глянули на неї – одичали,
Бо вперше бачили русалки красоту.

На неї дивляться і наче оніміли
Стоять, любуються срібним хвостом.
Куми такій рибальці пораділи,
«Миколо, це реальність чи фантом?».

Петро поглянув, враз скривився:
«Миколо, знов ти щось верзеш!
Ти б краще взяв і роздивився,
Де та русалка про яку плетеш?

Це щука на гачок попалась,
А нам примарилось чорт знає що.
Тягни мерщій, щоб не зірвалась,
Нам на русалок знов не повезло»

Рибалки люблять нам байки розповідати
Які пригоди в них трапляються завжди.
Йдете рибалити – первак краще не брати,
А то не випустять русалки із води!


Рецензии