До сьогоднi я спокiйно спала...

До сьогодні я спокійно спала
І не бачила, що темні ночі.
Відтепер – неначе світло стало,
Я протерла заспанії очі.

Сонце плине в небі над хмарами,
Нас кохання легко піднімає,
Та душа, що зболена роками
До землі камінням притискає.

І вона – мов сиза птаха в клітці,
Хочеться на волю, ранить крила,
Вирветься – забється наче в сітці,
Бо вже стала за роки безкрила.

Хай би я і далі спокій мала
І не бачила, що темні ночі,
А моя душа війни б не знала,
Бо роками заспанії очі.

               
                2001р.


Рецензии