Майже тиша

Втомилась і спочила мрія. Майже тиша.
В повітрі пил - і той завмер.
Ні гілки, ні листка не заколише
Той вітер, що в душі помер.

Там пустка. Квола безнадія
У смуги заплітала біль,
Глухі слова, безмірно марні дії -
Щоб зрозуміти: в чому ж сіль?

Щоб зрозуміти гіркості причину,
Чому дороги розійшлися вбік,
Чому потоки сліз - вниз без упину,

І рветься з горла відчайдушний крик -
Мов материнські плачі - за дитину,
Мов зойки серця тисячі калік...
 


Рецензии