Пацеры

Зноў святар чытае,
Бога ўсхваляе,
Свечку ён падпаліць,
У пясок паставіць.
Пацеры чытае,
Бога ўсхваляе...

У руце трымаў ружанец,
Хто-небудзь, той, хто марыць...
Малітва з вусн пальецца -
Сумленне ў ім прачнецца.
Хто-небудзь, свой, чужой,
Заўжды быў Бог з табой...

І я пачну літанне
Сваё, калі світанне,
Агонь на свечке іграе,
Я пацеры чытаю...
Адразу лягчэй стане
І сум у душы растае...


Рецензии