***

Зноў памкнуліся ў хаце
Швагер, Швагерка і браты,
Цёшча, Цесць і два сыны,
Жонка, тата, стрый і мамця

Немаўля нават не плача,
Не гуляе малеча ў мячык.
Вусціш у пакоі пануе,
Разам з імі муж сумуе.

Яму нядужыцца і млосна,
І гарлавік баліць, ён злосны.
Уздыхае з шкадаваннем, з сумам
Радня над бедным бледным мужам.

Зноў усміхнецца сонцам восень,
У мужа - трыдцать шэсць і восем...


Рецензии