Чужi-cвоi дiти

Усі однакові – є діточки біляві,
високі є, стрункі й повніші,
руді, чорняві, кучеряві
і часто хворі, й здоровіші.

Мабуть чуже – яке все пхають,
і можна всю вину звалити,
а своє обнімають і милують,
треба, не треба – все хвалити.

В родині так – дитя своє.
А в світ якщо піде?
Повернеться все зло твоє,
бо там воно –  ЧУЖЕ!

Чому не стерти цю межу,
між своїм і чужим,
Прийняти дитину чужу
Як свою...
                ... і пишатись тим.


 1992р.


Рецензии