Нет большей лжи, чем обмануть себя
I once believed my words were heaven-sent,
Arranged old chapbooks on the dusty shelves,
And found some meaning in a compliment.
Behind a wooden desk, I spent each night,
In yellow light which made the pages ancient,
Believing that, like God, a man could write
The world into existence, with some patience.
Through all of this, I never paused (to breathe!)
To see that life passed by unnoticed, while
I looked for adjectives, that beauty’s span is brief,
And writing is an act of self-denial.
(A. Kneller)
Нет большей лжи, чем обмануть себя.
Я много восхищений в жизни слышал.
На пыльных полках книги теребя,
Я верил, что слова идут мне свыше.
Ночами при свечах, слагая слог
Листах на пожелтевших, мне казалось,
Что может человек создать, как Бог,
Мир силой слова, что ему досталась.
И в поиске я забывал (дышать!)
Увидеть жизни плавное теченье,
Не смог я краткость красоты познать,
И что поэзия есть самоотреченье.
Берегите живых!!!
Свидетельство о публикации №110051900948