Олександр Блок. Як тяжко нам бродить промiж людей,

Там людина згоріла.
Фет.

Як тяжко нам бродить проміж людей,
І прикидатися живим ще.
Про гру трагічну пристрасних ідей,
Повідать їм, життя ще не вкусившим.

Вглядаючись у жах нічний, мов жар,
У вихрі відчуттів знайти прекрасне,
Щоб по зорі мистецтва, що не гасне,
Мого життя побачили пожар!


Рецензии