Олександр Блок. Servus Reginae

Не клич. Без закликів кохана
У храм прийду.
В мовчанні головою панно
До ніг впаду.

Накази слухати без значень
І все чекать.
Ловить миттєвості побачень
І знов бажать.

У пристрастях твоїх бажаний
Під ігом зваб.
Часом – слуга; часом – коханий;
І вічно – раб.


Сервус – регіне (лат.) – Слуга – цариці.


Рецензии